NK teams Jeugdcompetitie 2019 – 18 juni 2019

Zaterdag 15 juni was de Jan Massinkhal in Nijmegen het decor voor de NK jeugdteams (-12 & -15 jaar).

Dames -12 weer kampioen!!!

-28 Nikki Adema en Valerie Heistek
-32 Maartje Velstra en Maaike Hoogeveen
-36 Inaya Verharen en Emmy Sprenger
-40 Sofie Steeman
+40 Chantal Krikke

Brons voor de dames -15

-44 Mila Boelsma
-48 Faye Spinder
-52 Danique Douma en Lais Schottert
-57 Sarah van Driel
+57 Naomi Nijkamp/ Sterre Overdiep
Geblesseerd : Ellemiek Mosterman en Judith Groothoff

Brons voor de heren -15

-46 Esben Poelstra/Sil Velstra
-50 Quinten vd Veen/ Redmer Duiker
-55 Sam Sprenger
-60 Nils Baalmans/ Kelvin de Haan
+60 Jens Jagt

Judo A-Zeven U-12 judoka’s Meiden 2e & Jongens 3e van Nederland – 24 juni 2017

Afgelopen zaterdag 17 juni werden in de Triavium sporthal in Nijmegen de Nederlandse Kampioenschappen team georganiseerd. Judo A-Zeven had zich bij de jongens tot twaalf jaar en de meisjes tot twaalf jaar voor dit toernooi geplaatst.

Op het NK Teams staan alle districtskampioenen uit de zeven districten van Nederland en de Nederlandse Kampioenen van vorig jaar. De Friese judo selectie werd dit jaar bij zowel de jongens als de meisjes tot twaalf jaar kampioen van Noord Nederland.

De Friese judo selectie (Judo A-Zeven) wisten met het meisjes team, de finale te halen door eerst van Bushi Arnhem te winnen en vervolgens van Team Coolen uit Noord Brabant. In de finale moesten de meiden het opnemen tegen het sterke team van Hercules uit Limburg wat helaas resulteerde in een verlies. De meiden mogen erg trots zijn op het behaalde resultaat, nog niet eerder heeft een team van de Friese judo selectie in de finales gestaan op de nationale teamkampioenschappen tot twaalf jaar.

Ook de jongens tot twaalf jaar hadden zich geplaatst en wonnen in de voorrondes van Judo Team Nijmegen, maar verloren van Hercules uit (Limburg) in de halve finale. De wedstrijd om het brons moest gespeeld worden tegen Buel Sports uit Noord-Brabant, deze werd gewonnen en de jongens kregen het brons uitgereikt.

Al met al een zeer geslaagde NK deelname, waaruit de kracht van Judo A-Zeven maar weer eens blijkt, samen worden we beter, sterker en komen we verder!